Sommarutställningar och övriga utställningar i Verket

Verket har genom åren arrangerat sommarutställningar med olika teman och inriktningar. Fr.o.m. 2011 är Avesta Art årligen återkommande med nya inbjudna konstnärer, som med inspiration av industriarvets mäktiga arkitektur gestaltar samtiden med spännande konstnärliga uttryck.

Med historia, konst, naturvetenskap och teknik som grundpelare har lärande miljöer sedan flera år sin plats i Verket.

I Verket finns även matematikutställning Bagdad som riktar sig till alla åldrar. I Bagdad upplever ni lustfylld matematik och blir medvetna om att det handlar om så mycket mer än att bara räkna

Konstnären Björn Lövin gick ur tiden 2009. Han var född i Falun 1937 och utbildade sig i unga år i Barcelona och vid universiteten i Stockholm och Uppsala. Han var bosatt i Dicka i Avesta kommun, i Stockholm och sina sista år i kyrkbyn i Folkärna. Björn Lövin deltog i Avesta Art 1997 och följde med skarp blick alla Avesta Art-utställningar. Endast tre konstnärer är tillägnade egna rum i Moderna Museet i Stockholm: Pablo Picasso, Andy Warhol och Björn Lövin. Tack vare gåvor från konstnärens döttrar har Avesta Art nu ett eget Björn Lövin galleri. 

Kjell Engman tolkar hyttans liv – och dess tid – i en värld av glaskonst. Gripen av den scen som arbetets katedral utgör, gestaltar han drömmar – eller mardrömmar – hos de människor som en gång hade sina liv förbundna med järnverket.- Drömmen om Vita Frun 

Verket/Aveta Art har genom åren köpt konst som ni finner under fliken Verkets permaneta konst

Förutom de här utställningarna, händer mycket annat under hela året i Verket, såsom bokade guidningar, övriga utställningar, underhållning och evenemang.

Det händer något nytt i Verkets lokaler varje år och under hela året!

Detta i samklang med vår fasta verksamhet och övriga installationer och utställningar, som har visat sig vara mycket uppskattat hos våra ständigt återkommande besökare.

Vår målgrupp är alla besökare som kan tänkas vilja komma till oss. Privata besökare, konst- och historikintresserade, företag, skolor, bussresearrangörer mfl.

Vi hoppas och önskar att våra utställningar skall uppskattas även i framtiden, och har du som besökare idéer och förslag på teman är du varmt välkommen att förmedla detta till Verket via mail, verket@avesta.se