Permanent konst i Verket

Avesta Art

Verket har genom åren arrangerat sommarutställningar med olika teman och inriktningar. Fr.o.m. 2011 är Avesta Art årligen återkommande med nya inbjudna konstnärer, som med inspiration av industriarvets mäktiga arkitektur gestaltar samtiden med spännande konstnärliga uttryck.

Med historia, konst, naturvetenskap och teknik som grundpelare har lärande miljöer sedan flera år sin plats i Verket.

I Verket finns även matematikutställning Bagdad som riktar sig till alla åldrar. I Bagdad upplever ni lustfylld matematik och blir medvetna om att det handlar om så mycket mer än att bara räkna

  • Att alla ska uppleva lustfylld matematik och bli medveten om att det handlar om mycket mer än att bara räkna.
  • Att alla ska förstå att matematik finns överallt runtomkring oss och berikar våra liv.
  • Att alla som besöker Bagdad ska känna sig stärkta i sin matematikkunskap och veta att olika kulturer bidragit till att utveckla matematiken.

Alkwarizmi, matematiker verksam i Bagdad på 800-talet tar emot och man kan också möta Hypatia, Brahmagupta eller Sonja Kovalevskaja.

Tillsammans med matematikerna ställs man inför olika utmaningar. Det kan t.ex. vara att skapa mönster, hitta nya vägar att lösa problem, att spela spel som utvecklar det matematiska sinnet och det logiska tänkandet. Allt är kopplat till förskolans och skolans läroplaner.

Man får också ta del av det historiska perspektivet av matematikens utveckling.

Utställningen Bagdad har producerats av NAVET – Sjuhäradsbygdens science center

Denna webbplats använder cookies för att se till att du får bästa möjliga upplevelse av Webbplatsen.