Om Verket

Vad är Verket?

De ståtliga gamla järnverksbyggnaderna i Avesta är idag ett museum och en kulturarena som inte liknar många andra, fyllt med unika upplevelser. Verket bjuder sina besökare på en mix av historia, teknik, konst och kultur i den ovanligt välbevarade industrimiljön. Här ryms både permanenta konstinstallationer integrerade i de suggestivt ljussatta byggnaderna och tillfälliga evenemang med musik, teater och föreläsningar.

Bruket i Avesta är ett industriarv av riksintresse. Det är en ovanligt komplett järnbruksanläggning, även i internationellt perspektiv. I Verket finns idag film, ljud och teknologi som på ett lekfullt sätt gör gårdagens verklighet gripbar och besökare kan följa järnmalmens väg till järn och stål. Varje sommar är Verket hem för Avesta Art som samlar svensk och internationell samtidskonst i världsklass, med ny utställning varje år. Allmänna guidade visningar av konstutställningen varje dag och på lördagar och söndagar även industrihistoriska visningar. Grupper kan även boka enskilda visningar.

Är Avesta Art och Verket samma sak?

Nej!

Verket är museet och  värd för konstutställningen Avesta Art.  

Vad händer i Verket?

Guidade gruppvisningar av industrihistorien och permanent konst går att boka året runt för skolor, företag, organisationer och allmänheten. Återkommande evenemang är Avesta Con, Höstsalong, roliga och inspirerande skollovsaktiviteter och i december hålls den populära Tomtemarknaden. I Corneliussalen, Verkets moderna kreativa verkstad och lärandemiljö, erbjuds aktiviteter och workshops inom teknik, matematik och kreativt skapande under ledning av utbildade pedagoger.

Barn och familj

Verkets Historia

Hitta till verket

Koppardalen

Denna webbplats använder cookies för att se till att du får bästa möjliga upplevelse av Webbplatsen.