Diane Emerita fredag 16 augusti

Insläpp: 18.00 Konsertstart: 18.30
Entré: 60 kr
Ej förköp utan betalning sker på plats i vår entré.

Diane Emerita har den fängslande förmågan att fånga ärlighet med sin djupa och emotionellt laddade röst. Ändå är det det hennes kompletterande fantasifulla pianospel som skapar grunden till hennes äventyrliga och råa sound. Diane Emeritas musik härrör från alternativa popstrukturer, en klassisk pianoskolning och en själfull sång – som blir ensam i sitt slag.

I Aftonbladet beskrivs Diane Emerita som en av de klaraste rösterna på den svenska musikscenen idag, medan GAFFA beskriver musiken med ord som ”pop som stannar tiden för en stund”.

21-åriga Diane växte upp i Tyskland och Sverige, men har redan bott på flera platser runtom i världen. Idag är hon bosatt i Malmö. Själv beskriver hon hur de många flyttarna har satt sina spår och inneburit en viss svårighet att känna samhörighet. Men i musiken har hon hittat sin plats och det råder ingen tvekan om att hon är här för att stanna.

2020 släpptes hennes första album ’Black Blue Sky’ med spår som ’Lullaby’. Skivan följdes upp av singeln ’To Simply Be’ 2022 och nu är hon aktuell ny musik. Redan nu går det att höra ett smakprov i form av vackra singeln ’Body in Distress’.

Våren 2024 är Diane aktuell med release av sin kommande EP “Travelling Forever”, ett samarbete med den tidigare grammisnominerade producenten Hampus Norén om en resa Diane behövde ta för att hitta djupet i sin röst. I april följer hon upp EP släppet med tre innerliga konserter i Malmö, Göteborg och Stockholm!

Foto: Tea Gistorp Larsson

Diane Emerita Foto Tea Gistorp Larsson

Denna webbplats använder cookies för att se till att du får bästa möjliga upplevelse av Webbplatsen.