Klockan 15.00 i Rosthuset med ingång Verkets huvudentré.
Pris: Ingår i entréavgiften till Verket/Avesta Art Of Things Unseen
Kökslandets växter och örter kan användas till så mycket mer än bara mat. Inspirerad av kulturmiljön kring Verket berättar författaren Elin Unnes om köksträdgårdens tuffaste växter – både lättodlade och användbara till både mat och dryck och mycket mer. Det blir odling, skörd, förädling och säkert en nypa skrock också.
Elin Unnes är musik- och trädgårdsjournalist. Hon har skrivit ett flertal böcker om odling, bland dem The Secret Gardener (2014), Herbariet (2016) och nu senast Den parfymerade trädgården (2020). Hon kåserar regelbundet för Namn och nytt i Dagens Nyheter och skriver krönikor för Allt om Trädgård. Elin delar sin tid mellan Stockholm, Paris och ett hus i Sörmland.
Här kan ni läsa Elins blogg The secret gardener: https://thesecretgardenerblog.wordpress.com/

Photo: Ulrika Flodin Furås