Om Verket

Vad är Verket?

Verket idag är ett prisbelönt Inlevelsemuseum och en spännande mötesplats fylld med unika upplevelser och intryck. Här möter du som besökare en spännande mix av historia, konst och teknik. Dels genom vår interaktiva utställning om industrihistoria och olika konstutställningar som t ex Avesta Art, men även genom de permanenta installationer som finns integrerade i miljön, såsom glaskonst av Kjell Engman, Korridoren av Sonja Nilsson m fl.

Det mesta inryms i de tre största hallarna; Rostugnshallen, Masugnshallen och Martinugnshallen. Totalt kan vi med stolthet inhysa utställningar och arrangemang över en total yta på ca 5000 kvm, fördelat på flera olika plan och våningar, med hiss till samtliga. Allt det här kan du få uppleva antingen genom att själv ströva omkring och upptäcka, eller genom guidade visningar.

Är Avesta Art och Verket samma sak?

Många förväxlar Avesta Art med Verket. Avesta Art var en konstbiennal, som startades 1995 och som ägde rum vartannat år i Verket men från 2011 är det en konstutställning som äger rum varje år. Från början inrymdes den endast i Rostugnshallen, det som även kallades Hyttan. Avesta Art har som koncept växt genom åren och inryms idag i hela Verket, fortfarande med både nationella och internationella samtids-konstnärer.

Vad händer i Verket?

Vi har idag två säsonger, sommar och höst/vinter. Sommarsäsongerna med varierande utställningar brukar ligga mellan maj och september, där Avesta Art från och med 2011 äger rum varje år. Under sommarsäsongen har vi även övriga tillfälliga kultur- och sommarprogram samt olika inslag. Övriga tider på året tar vi hand om bokade visningar, uthyrning av lokalerna till olika arrangemang såsom företagsevenemang, bröllop, underhållning mm, samt att vi arrangerar vår egen Tomtemarknad i december.

Barn och familj

Verkets Historia

Butik och cafe

Utmärkelser

Hitta till verket

Koppardalen

Denna webbplats använder cookies för att se till att du får bästa möjliga upplevelse av Webbplatsen.