Om Verket

Vad är Verket?

Verket är ett prisbelönt industrimuseum och en mötesplats fylld med unika upplevelser och intryck. Här möter du som besökare en mix av historia, konst/kultur och teknik genom utställning om industrihistoria och konstutställningen Avesta Art samt andra evenemang och kulturupplevelser.

Verket är ett komplett välbevarat järnverk från 1870-talet. Följ järnets väg genom Rosthuset, Masugnshallen och Martinugnshallen. Som besökare rör ni er på 6000 kvm, fördelat på flera olika våningsplan med hiss till samtliga. Att ströva omkring i den labyrintiska byggnadskomplexet är i sig en upptäcktsfärd i järnframställningens historia i Avesta. Om ni som besökare bokar en guidad visning kommer våra guider lotsa er genom Verket på ett kompetent och underhållande vis.

Är Avesta Art och Verket samma sak?

Nej!

Verket är byggnaden och den är värd för konstutställningen Avesta Art.  

Vad händer i Verket?

Vi har idag två säsonger, sommar och höst/vinter. Sommarsäsongerna med varierande utställningar brukar ligga mellan maj och september, där Avesta Art från och med 2011 äger rum varje år. Under sommarsäsongen har vi även övriga tillfälliga kultur- och sommarprogram samt olika inslag. Övriga tider på året tar vi hand om bokade visningar, uthyrning av lokalerna till olika arrangemang såsom företagsevenemang, bröllop, underhållning mm, samt att vi arrangerar vår egen Tomtemarknad i december.

Barn och familj

Verkets Historia

Butik och cafe

Utmärkelser

Hitta till verket

Koppardalen

Denna webbplats använder cookies för att se till att du får bästa möjliga upplevelse av Webbplatsen.