PRESS

Avesta Art 2022

Inbjudan till pressvisning Avesta Art 2022

Torsdagen den 12/5 kl. 10 i Rosthuset, Verket (observera ändrat datum) Adress: Kanalvägen 1, 774 41 Avesta

Verket/Avesta Art visar internationell samtidskonst i en spektakulär industrihistorisk miljö där de medverkande konstnärernas verk samsas med industrihistorien runt om i det gamla storskaliga järnbruket. Temat för sommarens Avesta Art utställning är årstider – i vid bemärkelse. Verken berör direkt eller indirekt årstidernas cykliska gång. Ibland bara som en förnimmelse, en tanke, ibland högst konkret.

Temat har sin utgångspunkt i den stora, färgsprakande immersiva installationen Vivaldi Four Seasons/Vivaldi fyra årstider av Emotional Experiences (ITA) som visas i Verkets största utställningsrum Martinhallen.

I Rosthusbyggnaden visas verk som på olika sätt rör hav/sjö och för de flesta kanske därmed kopplas till sommaren – men för vinterbadare är det väl snarare att tänka på som allväders/alla årstider; nämligen måleri av Anna Ling och taktil skulptur och en målning av Joel Danielsson.

Längst upp i den imponerande Masugnsbyggnaden (på Plan 3 och 4) visas bilder på fröer och höstens suggestiva, multnande trädgårdsrum av fotografen Lena Granefelt och ett tredelat dokumentärt videoverk av Erica Giacomazzi (ITA) som följer om kvinnliga slädhundsförare under en vintersäsong.

Längst ner i samma byggnad återfinns ett enskilt verk av Olle Norås och en installation av Johanna Hästö som kommer att växa fram över tid under säsongen, med smultronplantor och konstnärens egen medverkan på plats vid några tillfällen. Deras verk kan illustrera vårens och sommarens växande.

Anmälan om deltagande senast tisdag 10/5 kl. 15 görs via mejl till susanne.carlzon@avesta.se

Pressfoton konstnärer

Klicka på foton för större bild. Höger klicka för att ladda ner bild. Vid varje publicering av foton skall det anges konstnärens namn, verkens titel och vem som har fotograferat. Varje pressfoto är namngivet med konstnärens namn, verkets titel samt fotografens namn.

Önskas högupplösta foton kontakta susanne.carlzon@avesta.se

Denna webbplats använder cookies för att se till att du får bästa möjliga upplevelse av Webbplatsen.