Barn & familj

Barn & familj

Konstverkstaden flyttar till ett tält utanför Verket/Avesta Art!

Kom och skapa konst eller film med stop motion tillsammans med Verkets ferieungdomar. Drop in från kl 10-16 dagligen 24 juni -2 augusti.

Med anledning av Covid-19 är det begränsat antal platser i tältet, men vid fint väder kan skapandet ske utanför tältets väggar.

Bagdad är stängt!

Praktisk information

Då vi befinner oss i en industrihistorisk miljö bör man tänka på att det exempelvis kan vara mörkt och ojämna golvytor. Barn under 16 år skall vara i vuxens sällskap.

  • Ingång för barnvagnar, rullstolar finns, meddela i entrén så öppnar vi åt er.
  • Hiss finns till samtliga plan.
  • Toaletter med skötbord finns i Rosthus och Corneliussalen.
  • Möjlighet till lån av micro för uppvärmning av medhavd barnmat finns i caféet samt Corneliussalen.

I caféet säljer vi fikabröd, smörgåsar, glass samt varma och kalla drycker.
För att vara säkra på att Konstverkstan och Bagdad är öppen under ert besök, kontakta Verket. Det händer ibland att lokalen är uthyrd för exempelvis barnkalas eller konferens.

Ung Konst Dalarna

Anoda Ung Konst Dalarna är ett utvecklingsprojekt som ägs av Landstinget Dalarna, enheten Scen Dans Konst. Avesta Art har i uppdrag av Landstinget Dalarna att driva projektet. Film i Dalarna är en samarbetspart.

Projektet utvecklar ett nätverk med en infrastruktur för samverkansformer mellan Dalarnas kommuner, vi kallar det för ett nodsystem. Vi testar former för kommunikation, utbyte av idéer och fortbildning. Detta gör vi tillsammans med verksamma aktörer (noder) på området konstärligt skapande för barn och unga.

Barn och unga i Dalarna ska i större utsträckning än idag ha möjlighet till eget konstnärligt skapande, möta professionella konstnärer och ta del av konstnärliga uttryck

Anoda bygger på engagemang, delaktighet och eget ansvar – arbetsformerna växer därför långsamt och genom ett nyfiket forskande förhållningssätt i syfte att nå långsiktig stabilitet och på sikt bli en naturlig del i kommunernas ordinarie verksamhet.

Besök gärna vår sida på Facebook som vi delar med Anoda Dans

Kreativt lärande

Butik och cafe

Butik & Cafe

Hitta till verket

Hitta till Verket

Med anledning av COVID 19

Endast förbokade biljetter gäller vid entré till Verket/Avesta ART