Koppardalen

Det är ett centrumnära område för näringsliv, kultur, forskning och utveckling.
Koppardalen är ett bruksområde med anor från 1600-talet, som ligger längs Dalälven, mellan infartslederna mot centrum, från riksväg 70. Här drevs fram till 1938 en järnbrukshytta med rostugnar och masugnar av Axel Johnsson koncernen. Med åren har man varsamt bevarat och rustat upp byggnaderna i området. Verket är bara en del i det hela, och tillhör den första delen av Koppardalsområdet.

Vägg i vägg med Verket ligger Kopparhallen, det gamla tunnplåtsverket, som har gjorts om till en modern sporthall. Man har varsamt bevarat de industrihistoriska spåren kvar som en del av interiören, och det är traversen i Kopparhallens tak som du först lägger märke till när det är dags för handboll, innebandy och volleyboll. I år kommer även ytterområdet till Kopparhallen att utgöra arenan för familjeshowen Diggiloo, som framförs i Avesta för tredje året i rad.

Den andra delen av Koppardalen består av en företagspark, med en imponerande mångfald. Här finns allt från OutoKumpu Stainless AB avdelning för forskning och utveckling, OKQ8:s kundtjänst, Karl Hedins trävaruhus, MAEK`s Rehab och Friskvårdscenter, Avesta Park och Trädgård m fl.

Butik och cafe

Verkets historia

Swedish

Denna webbplats använder cookies för att se till att du får bästa möjliga upplevelse av Webbplatsen.