Barn och familj

Här på Verket önskar vi stora som små välkomna att ta del av verksamheten!

Vi hoppas att bjuda på upplevelser som spänner över generationerna. Att upptäcka, uppleva och ha roligt tillsammans i utställningarna är något vi tycker är värdefullt.  Fundera över och diskutera konsten tillsammans,forma en fantasifull skulptur tillsammans med morfar i ”Konstverkstan” eller utmana kusinen på någon klurighet i ”Bagdad”?
I Avesta Art 2015 kan ni se och uppleva Järnfjädrars Rike.

Järnfjädrars rike är en interaktiv utställning som handlar om att utveckla fantasi, språk och berättande. Via fantasins kraft släpper vi loss de berättelser vi har inom oss, här kan man stimuleras att skapa egna berättelser var och en för sig eller tillsammans. I Järnfjädrars rike ges verktyg för att locka fram dessa och här huserar alla tänkbara och otänkbara företeelser, varelser och karaktärer som triggar till berättande. Det finns inga rätt och fel, allt är möjligt i fantasins förlovade land!

Praktisk info:

Då vi befinner oss i en industrihistorisk miljö bör man tänka på att det exempelvis kan vara mörkt och ojämna golvytor. Barn under 13 år skall vara i vuxens sällskap.

Ingång för barnvagnar, rullstolar finns, meddela i entrén så öppnar vi åt er.

Hiss finns till samtliga plan.

Toaletter med skötbord finns i Rosthus och Corneliussalen.

Möjlighet till lån av micro för uppvärmning av medhavd barnmat finns i caféet samt Corneliussalen.

I caféet säljer vi fikabröd, smörgåsar, glass samt varma och kalla drycker.

För att vara säkra på att Konstverkstan och Bagdad är öppen under ert besök, kontakta Verket. Det händer ibland att lokalen är uthyrd för exempelvis barnkalas eller konferens.